dimarts, 22 de febrer del 2011

per si en voleu més...


Aquí teniu uns quants enllaços perquè seguiu practicant!

-La recepta de les coques de llardons de la Montserrat Seguí.


-       Bunyols de Quaresma

-Cannoli (típic de Sícilia, per Carnaval)

dilluns, 21 de febrer del 2011

Orelletes i coques de llardons.

 ORELLETES
  • -Una tassa de llet
  • -Una tassa d'oli (un bon oli d'oliva Siurana, per exemple)
  • -Una copeta d'anís
  • -Un ou
  • -un polsim de sal
  • -Tota la farina que prengui (350-400g)
Es pasta tot amb una cullera de fusta fins que està ben barrejat. Després s'amassa una estona amb les mans enfarinades. S'aplana amb el corró i es fan unes "rodones" ben primetes que ens càpiguen dins la paella. Es fregeixen amb bastant d'oli, que no ha de ser massa bullent, i quan es treuen s'espolsen amb força sucre.
COQUES DE LLARDONS

Necessitem:
  • -100g de llet
  • -100g d'aigua
  • -200g de llard
  • -50g de sucre
  • -400g de farina
  • -100g de llardons
  • -15g de llevat premsat
  • -Per posar per damunt sucre i pinyons.
Posem el forn a preescalfar a 200º

Picar els llardons ben picadets i reservar-los.
Escalfar una mica la llet i l'aigua. Desfer-hi el llevat.
Barrejar-hi bé el llard i el sucre.
Afegir-hi la farina i amassar-ho molt bé  fins que ens quedi una massa ben lligada. Posar-hi els llardons i amassar una mica més fins que quedin ben distribuïts.

Donem la forma a les coquetes i les espolsem de sucre i hi posem uns quants pinyons per sobre.

Ho posem 10 minuts al forn. S'ha de vigilar ja que es couen molt ràpid i es ressequen amb facilitat.