dimecres, 24 de novembre de 2010

DOLÇOS DE TARDOR



Ahir al vespre, totes i tot a treballar... Si, si, tenia un xic entre un munt de xiques... ja és un vell conegut nostre i el cuidem molt, deu ser per això que repeteix!

Vam fer  
-panades de carabassa:
  • - Massa dolça
  • - Carabassa, tallada ben fina
  • - sucre
  • -canyella
Folrem un motlle amb paper de cuina i el pintem amb una miqueta d'oli perquè no s'enganxi.
Fem una capa ben prima de massa i la posem al motlle.
Tallem la carabassa ben fineta.
Posem damunt la massa una bona capa de carabassa, hi tirem sucre i canyella al gust, (s'ha de ser generós).
Ho tapem amb una altra capa de massa ben fineta.
Ho enfornem a 200º fins que veiem que està cuit. Hi tirem una miqueta de sucre per damunt i ho deixem refredar abans de menjar.

        


                



-Carquinyolis


  

-100g d'avellanes ( o d'ametlles) crues i amb pell
- 1 ou
-100g de sucre
-175g de farina
-Ratlladura de llimona
- una culleradeta de llevat en pols
- 1/2 culleradeta de canyella en pols.
- un rajolí de vi dolç.



Poseu les avellanes ( o les ametlles) a remullar amb el vi dolç

Poseu la farina i el llevat en un bol, en forma de volcà. Al mig poseu-hi l'ou, el sucre, la canyella i la ratlladura de llimona. Treballeu-ho primer amb una forquilla i després , amb les mans; a mig treballar-ho hi afegiu les avellanes, escorregudes però encara mullades, i ho seguiu pastant fins que estigui ben unit. Si us calgués hi podeu afegir una cullerada del vi dolç per ajudar-vos.
Formeu-ne unes barretes d'uns 3cm d'ample per 1cm i mig d'altes. Poseu-les al forn uns 20 minuts. Traieu-les i quan s'hagin refredat una miqueta les talleu a llesquetes, les torneu a enfornar uns minuts més fins que agafin color.


i Torradetes de Santa Teresa

-8 llesques de pa del dia abans
-200cc de llet
-1 ou
-sucre
-oli
-canyella (opcional)

En un bol o plat fondo hi posem la llet.
En un altre l’ou batut.
En un tercer el sucre.

Se suquen les llesquetes amb la llet i es passen de seguida per l’ou batut.
Es fregeixen en l’oli calent però que no fumegi. Quan són rossetes es treuen amb una espàtula i es posen damunt un paper de cuina perquè perdin una mica d’oli. Després s’arrebossen amb sucre (i canyella) i se serveixen.



Veient les fotografies ens podem fer a l'idea de com va anar tot! Sembla que bé, veritat?
Doncs fins la propera!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada