dimecres, 26 de gener del 2011

Cuina d'aprofitament

Dimarts 25 de gener 2011. 
Un mes just després de Nadal ja comença a ser hora de fer "neteja" d'aquelles carmanyoles que ens van quedar al congelador amb miquetes dels àpats nadalencs, no us sembla?

Farem dues receptes, i a més  us posaré uns quants enllaços perquè vegeu altres possibilitats que ens permetin  "aprofitar" menjars.
-       Recepta salada:
pollastre farcit de …”racó de nevera”

-       Recepta dolça:
Coc de torró de xixona.

 Per fer el pollastre farcit:
Necessitem:
Contracuixes de pollastre desossades
Sal/oli/
Farcit (Espinacs / compota...)

Fil resistent per lligar-ho.

Ceba
All tendre
Oli
sal
Vi ranci

Aplanem al màxim les contracuixes, mirant que no quedin restes d’os ni de nervis.
Les salpebrem al gust.
Posem una bona capa del farcit que tinguem i ho enrotllem.
Ho lliguem amb el fil per poder-ho coure sense que se’ns desfaci.

En una paella daurem els rotllets de pollastre i els retirem. Amb el mateix oli sofregim una ceba picada i un parell d’alls tendres tot ben petit. Quan el sofregit sigui transparent hi posem els rotllets de pollastre i ho mig cobrim amb brou de pollastre (en el seu defecte aigua) i mig gotet de vi ranci.
Deixem que vagi fent xup-xup fins que estigui cuit.
Aleshores treurem els rotllets i deixarem que es refredin una mica. Després els deslligarem amb cura i els tallarem amb un ganivet de fulla ben afilada.
Mentrestant haurem acabat de reduir la salsa.
Ho emplatarem posant un parell de medallons al plat i una bona cullerada de salsa.

Per fer el coc de torró:

  • -una barra (150g) de torró de XIxona
  • -3 ous
  • -120g de sucre
  • -1 iogurt
  • -230g de farina
  • -1 sobre de llevat
  • -125 d'oli

Muntar les clares a punt de neu fort i reservar.
Amb la batedora anar barrejant la resta dels ingredients, queda una barreja molt espessa, i al final incorporar amb cura les clares muntades.
Abocar-ho en un motlle preparat amb oli i farina perquè no s'enganxi i posar-ho 45 minuts al forn a 200º.

Aquí teniu uns quants enllaços perquè us entretingueu: 

Resum de plats fets amb "restes" Val la pena entretenir-hi una miqueta.
Un rissotto.
Aprofitem crema, xocolata...
Aprofitem la carn del brou per a fer croquetes, ous farcits, pebrots i albergínies farcides
Aprofitem la fruita confitada que ens ha sobrat del tortell de reis.
Aprofitem torrons fent una sopa, fent uns canelons ...
Pudding de tortell de reis
...

Seguiu buscant i remenant, en trobareu moltes més!

 

4 comentaris:

  1. Espero que us hagi agradat i us animeu a seguir buscant i experimentant receptes d'aprofitament!
    Gràcies a tot@s per venir.
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola a tothom!! al final vam sortir a la tele o no? ;-) be n'hi ha un be de deu de receptes i recusos per puntinejar cuan m'aborreixi. Quin descobriment!!

    PD: Si, aquella nit ademés vaig sopar.

    ResponElimina
  3. A peu coix, em sembla que et queda una mica lluny, ho fem a La Palma Jove, a REUS!

    Onironauta sin rumbo, encara que no ho dius m'imagino que ets l'Eloi, veritat? Doncs si, vam sortir a la tele i t'he de dir que sembles un artista, jejej! Ho podras tornar a veure a les reemisions del cap de setmana.Ens ha vist molta gent!
    A veure si putineges quan t'avorreixis i experimentes força.

    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina