ORELLETES
- -Una tassa de llet
- -Una tassa d'oli (un bon oli d'oliva Siurana, per exemple)
- -Una copeta d'anís
- -Un ou
- -un polsim de sal
- -Tota la farina que prengui (350-400g)
Es pasta tot amb una cullera de fusta fins que està ben barrejat. Després s'amassa una estona amb les mans enfarinades. S'aplana amb el corró i es fan unes "rodones" ben primetes que ens càpiguen dins la paella. Es fregeixen amb bastant d'oli, que no ha de ser massa bullent, i quan es treuen s'espolsen amb força sucre.
COQUES DE LLARDONS
Necessitem:
- -100g de llet
- -100g d'aigua
- -200g de llard
- -50g de sucre
- -400g de farina
- -100g de llardons
- -15g de llevat premsat
- -Per posar per damunt sucre i pinyons.
Posem el forn a preescalfar a 200º
Picar els llardons ben picadets i reservar-los.
Escalfar una mica la llet i l'aigua. Desfer-hi el llevat.
Barrejar-hi bé el llard i el sucre.
Afegir-hi la farina i amassar-ho molt bé fins que ens quedi una massa ben lligada. Posar-hi els llardons i amassar una mica més fins que quedin ben distribuïts.
Donem la forma a les coquetes i les espolsem de sucre i hi posem uns quants pinyons per sobre.
Ho posem 10 minuts al forn. S'ha de vigilar ja que es couen molt ràpid i es ressequen amb facilitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada