BRAÇ DE GITANO
Necessitem fer-ho en dues fases.
Primer cal fer la crema pastissera:
- -1/2l. de llet
- -100g de sucre
- -2ous
- -3 cullerades de maizena (30g)
- -una mica de vainilla.
Poseu 400g de llet a escalfar amb la vainilla. A banda
barregeu la resta de la llet amb els ous, el sucre i la maizena. Quan la llet
estigui calenta, NO HA DE BULLIR MAI, afegir-hi la barreja i, a foc baixet,
sense deixar de remenar, perquè no s'enganxi ni s'agrumolli, fins que la crema
tingui la consistència desitjada. deixar-la refredar.
Després fem la planxa:
- -3ous
- - 80g de farina
- -100g de sucre
- -1culleradeta de llevadura Royal
Muntem les tres clares a punt de neu fort. Hi afegim, amb molta cura perquè no ens baixin, el sucre,
els rovells, la farina tamisada i la llevadura.
Folrem amb paper de cuina la safata del forn i l'untem de
mantega. Hi estenem la massa i ho posem al forn, ja calent, a 180-200º, entre
10 i 15 minuts.
Posem un drap de cotó damunt el taulell de cuina i hi posem
la planxa cuita girada, és a dir amb el paper al damunt. Quan sigui freda
treiem el paper amb molta cura i hi posem una capa de crema al damunt, després
l'enrotllem donant-li la forma de braç de gitano. El cobrim amb una mica més de
crema i el cremem amb la pala de cremar.
Nosaltres el vam cobrir de crocanti d'ametlles enlloc de cremar-lo.
I un altre el vam farcir de nata.
Mummmmmmmm que rico.
ResponElimina