dissabte, 24 de setembre de 2011

1a sessió BRAÇ DE GITANO


BRAÇ DE GITANO


Necessitem fer-ho en dues fases.

 
Primer cal fer la crema pastissera:  
  • -1/2l. de llet
  • -100g de sucre
  • -2ous
  • -3 cullerades de maizena (30g)
  • -una mica de vainilla.
Poseu 400g de llet a escalfar amb la vainilla. A banda barregeu la resta de la llet amb els ous, el sucre i la maizena. Quan la llet estigui calenta, NO HA DE BULLIR MAI, afegir-hi la barreja i, a foc baixet, sense deixar de remenar, perquè no s'enganxi ni s'agrumolli, fins que la crema tingui la consistència desitjada. deixar-la refredar.
Després fem la planxa:
  • -3ous
  • - 80g de farina
  • -100g de sucre
  • -1culleradeta de llevadura Royal
Muntem les tres clares a punt de neu fort. Hi afegim, amb molta cura perquè no ens baixin, el sucre, els rovells, la farina tamisada i la llevadura.
Folrem amb paper de cuina la safata del forn i l'untem de mantega. Hi estenem la massa i ho posem al forn, ja calent, a 180-200º, entre 10 i 15 minuts.
Posem un drap de cotó damunt el taulell de cuina i hi posem la planxa cuita girada, és a dir amb el paper al damunt. Quan sigui freda treiem el paper amb molta cura i hi posem una capa de crema al damunt, després l'enrotllem donant-li la forma de braç de gitano. El cobrim amb una mica més de crema i el cremem amb la pala de cremar.
 







Nosaltres el vam cobrir de crocanti d'ametlles enlloc de cremar-lo. 
I un altre el vam farcir de nata.

1 comentari: