dilluns, 28 de març de 2011

Cuina de primavera- 2a sessió-


Avui farem un primer i segon plat amb verdures de primavera. 
Podeu canviar els calçots per pèsols, espàrrecs... i us sortirà un pastís de verdures diferent cada vegada i ben bo!

Pastís de calçots

-       15 o 20 calçots
-       6 ous
-       100ml de crema de llet
-       Sal
-       Pebre

Netegeu els calçots i bulliu-los  5 minuts. Escorreu-los bé.
Talleu-los a trossets i els poseu en un bol on hi afegireu els ous i la crema de llet i ho salpebrereu al vostre gust.
Unteu unes falmeres amb mantega fosa i hi aboqueu la barreja.
Ho podeu coure, al forn, al bany maria, a 200º entre 30 o 45 minuts ( depenent de la mida de les flameres que feu servir)
Es desixa refredar una mica abans de treure del motlle i es serveix acompanyant-lo d’una cullerada de salsa de romesco o salsa de calçots.


Calamars a la planxa, farcits de carxofa

Per a 4 persones:

-       8 calamarsets mitjanets.
-       4 carxofes
-       4 alls tendres
-       100g d’arros bullit
-       Sal i oli

Netegeu les carxofes i bulliu-les 5 minuts. Deixeu-les refredar i talleu-les.

Sofregiu els allets tendres tallats petits, hi afegiu les potes i les aletes dels calamarsets i al final les carxofes. Salpebreu-ho al vostre gust. Quan ho tingueu cuit barregeu-ho amb dues o tres cullerades d’arròs bullit i farciu els calamarsets. Tanqueu-los amb un escuradents i els poseu uns minuts a la planxa.
En emplatar-los hi poseu un raget d’oli i una miqueta de julivert picat.

1 comentari:

  1. me gustan las dos versiones tal como las presentas,y se complementan fantasticamente
    me gustan peto
    miquel

    ResponElimina