Avui farem un primer i segon plat amb verdures de primavera.
Podeu canviar els calçots per pèsols, espàrrecs... i us sortirà un pastís de verdures diferent cada vegada i ben bo!
Pastís de calçots
- 15 o 20 calçots
- 6 ous
- 100ml de crema de llet
- Sal
- Pebre
Netegeu els calçots i bulliu-los 5 minuts. Escorreu-los bé.
Talleu-los a trossets i els poseu en un bol on hi afegireu els ous i la crema de llet i ho salpebrereu al vostre gust.
Unteu unes falmeres amb mantega fosa i hi aboqueu la barreja.
Ho podeu coure, al forn, al bany maria, a 200º entre 30 o 45 minuts ( depenent de la mida de les flameres que feu servir)
Es desixa refredar una mica abans de treure del motlle i es serveix acompanyant-lo d’una cullerada de salsa de romesco o salsa de calçots.
Calamars a la planxa, farcits de carxofa
Per a 4 persones:
- 8 calamarsets mitjanets.
- 4 carxofes
- 4 alls tendres
- 100g d’arros bullit
- Sal i oli
Netegeu les carxofes i bulliu-les 5 minuts. Deixeu-les refredar i talleu-les.
Sofregiu els allets tendres tallats petits, hi afegiu les potes i les aletes dels calamarsets i al final les carxofes. Salpebreu-ho al vostre gust. Quan ho tingueu cuit barregeu-ho amb dues o tres cullerades d’arròs bullit i farciu els calamarsets. Tanqueu-los amb un escuradents i els poseu uns minuts a la planxa.
En emplatar-los hi poseu un raget d’oli i una miqueta de julivert picat.
me gustan las dos versiones tal como las presentas,y se complementan fantasticamente
ResponEliminame gustan peto
miquel