dimecres, 6 d’abril de 2011

Cuina de primavera - 3a sessió-

unes postres amb fruita del temps- pastís de maduixes -

Hem de fer: 

-Pasta brisa
-Crema pastissera

Fem la pasta brisa

·        250 g. de farina
·        125 g. de mantega en pomada
·        60 g d’aigua
·        5 g de sal
                             
Posem la farina i la sal en un bol de cuina,  hi  afegim la mantega tallada a daus ben petits i ho treballem bé fins que la mantega quedi integrada amb  la farina.
Hi  afegim l’aigua i la treballem una miqueta més La  deixem reposar a la nevera un parell d’hores.
Es cou a 180º entre 12 i 15 minuts.
Després ja es pot fer servir per fer el pastís.

Fem la crema pastissera

· 1/2l de llet
· 4 rovells d’ou
· 100g de sucre
· 40g de maizena
· canyella
· pell de llimona


Dissoldre la maizena en un rajolí de llet freda.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena. Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i deixar refredar.



Muntem el pastís
Damunt la pasta brisa mig cuita hi posem una bona capa de crema pastissera i per sobre hi col·loquem les maduixes tallades pel mig cobrint-la totalment.
Posem el pastís10 minuts més al forn. El deixem refredar. El traiem del motlle amb molta cura i ja el tenim a punt per menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada