MONA DE PASQUA DE XOCOLATA
Fem el pa de pessic, millor el dia abans.
Fem un almívar:
50 g de sucre
1/2 dl d'aigua
un rajolí de conyac
Posem en un pot el sucre, l'aigua i el conyac i ho escalfem
fins que arrenqui a bullir. Ho apartarem del foc i ho deixarem
refredar.
Obrim el pa de pessic pel mig, l’emborratxem amb l’almívar i
el farcim amb melmelada d’albercoc o de préssec. El tapem i
el deixem fins el moment de cobrir-lo amb la glaça.
Fem la glaça de xocolata:
150 g de sucre
1/2 dl d'aigua
70 g de cobertura de xocolata negra
10 g de mantega
Posem el sucre i l'aigua al foc i quan comencin a sortir
bombolletes hi afegim la xocolata i la mantega. Remenem
perquè es desfaci bé.
Muntem la mona:
Posem el pa de pessic muntat en una reixa alta i, a sota, hi
posem una safata per recollir la glaça que caigui.
Aboquem la glaça a poc a poc i amb cura per sobre el pa de
pessic però farem servir cap espàtula. Deixem que es vagi
repartint i que caigui pels costats, d'aquesta manera ens
quedarà llisa i perfecta.
Si els costats no queden totalment coberts de glaça en
posarem de la que ens ha caigut, aquesta vegada si, ajudant
-nos d’una espàtula o llengua de silicona.
Posem ametlles laminades torrades per tot el costat i guarnim
la mona al nostre gust, amb fruita confitada, ous de xocolata,
plomalls…
Sembla fàcil! ja veurem a la pràctica , una abraçada Dolça!
ResponElimina