MONA TRADICIONAL
PA DE PESSIC
-6ous sencers de gallina
-150g de sucre
-200g de farina
Preescalfar el forn a 200º
Batre els ous sencers amb el sucre a punt de cinta ben fort Després posar-hi la farina a poc a poc i amb molta cura mirant que no ens baixi gens la massa.
Preparar un motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi.
Abocar-hi la massa i posar-lo al forn uns 20 minuts.
-150g de sucre
-200g de farina
Preescalfar el forn a 200º
Batre els ous sencers amb el sucre a punt de cinta ben fort Després posar-hi la farina a poc a poc i amb molta cura mirant que no ens baixi gens la massa.
Preparar un motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi.
Abocar-hi la massa i posar-lo al forn uns 20 minuts.
ALMÍVAR
- suc d'una taronja
- aigua mineral
- 100 g de sucre
S'extreu el suc d'una taronja i s'afegeix aigua mineral fins arribar als 100 mL.
S'hi afegeix el sucre i es porta al foc, i es deixa bullir uns minutets.
(Si voleu hi podeu afegir una mica de licor un cop fred).
S'hi afegeix el sucre i es porta al foc, i es deixa bullir uns minutets.
(Si voleu hi podeu afegir una mica de licor un cop fred).
GEMA:
- 6 ous sencers
- 351 g de sucre (ha de ser el mateix pes que els ous)
- 30 g de midó
- 180 g d'aigua mineral
Es baten els ous com si es fes una truita. S'hi afegeix l'aigua i es cola amb un colador xinès.
Es barreja el sucre i el midó, i s'afegeix a la barreja anterior (procurant que no es formin grumolls).
Es cou, tot remenant, fins que comenci a espessir. Quan tingui l'espessor desitjada, es retira del foc i s'extén al damunt d'una superfície freda (taula, marbre) per tal d'evitar que s'oxidi i agafi una tonalitat verdosa.
Quan sigui freda, es recull i es guarda a la nevera fins al moment de fer-la servir.
Es barreja el sucre i el midó, i s'afegeix a la barreja anterior (procurant que no es formin grumolls).
Es cou, tot remenant, fins que comenci a espessir. Quan tingui l'espessor desitjada, es retira del foc i s'extén al damunt d'una superfície freda (taula, marbre) per tal d'evitar que s'oxidi i agafi una tonalitat verdosa.
Quan sigui freda, es recull i es guarda a la nevera fins al moment de fer-la servir.
Per fer el MUNTATGE es divideix el pa de pessic per la meitat. S'impregna de l'almívar, i es farceix de gema.
Es col·loca la meitat superior del pa de pessic i es procedeix de la mateixa forma (s'impregna de l'almívar i es cobreix de gema). Es recobreix tot el pa de pessic amb la gema i s'adorna la vora amb ametlla filetejada. I es decora al vostre gust .
Falta guarnir amb l'ou de xocolata, les plomes i els pollets i a punt per a regalar als fillols!
ResponEliminaHola Dolça gràcies per pasarte pel meu blog , vaig viure a Reus jo de petit i ho coneixo molt bé.
ResponEliminaaquesta tutorial de mones em va com anell al dit ja que haig de fer-ne dues en quant a la focaccia tbn me l'apunto i el pastís de calçot m'ha semblat una idea molt bona per aprofitarne el que sempre queden com hauràs pogut veure jo en faig de calçots tot i que ja s'acaba la temporada!
Encantat de coneixer i ens veiem!!petons Wapa!!
El midó es la maizena??
ResponEliminaSi, el midó es pot substituir per la Maizena!
ResponElimina