dilluns, 11 d’abril del 2011

CUINA DE PRIMAVERA -4a sessió-


FOCACCIA DE VERDURES

Recordarem la recepta de la focaccia que ja vam fer en un taller anterior i avui la guarnirem amb verduretes de temporada! 
NECESSITEM:
  • -Un quart de litre d’aigua tèbia.
  • -4 o 5 culleradetes d’oli d’oliva.
  • -2 culleradetes de sucre.
  • -2 culleradetes de sal.
  • -450/500 de farina.
  • -1 sobre de llevat de pastisseria super ràpid o 25g de llevat fresc.

S’amassen tots els ingredients fins aconseguir una massa no massa enganxosa, ho posem en un bol i ho tapem amb un drap de cotó durant una hora perquè reposi i creixi.

Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb oli.

Una vegada la massa ha crescut posem la posem damunt el paper vegetal i l’anem estenent i fent forats amb els dits.
Després untem bé la massa amb oli.

Posem la safata , a 50/60º, al forn durant mitja hora i la traiem perquè es refredi.

Posem el forn a escalfar a 200º.

Posem sal grossa damunt la focaccia a mig coure, (opcional : posar-hi herbes).
La posem dins el forn ja calent uns 20 minuts o fins que tingui un bonic color daurat.

Si volem fer una focaccia de verdures de temporada cal que les tallem ben primetes (carbassó, ceba tendra, carxofes, pèsols...) les sofregim una miqueta i les posem al damunt abans de la darrera cocció.


Una la vam fer amb pera, gorgonzola i nous.

BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada