dimarts, 6 de juliol de 2010

1a. sessió FOCACCIA


NECESSITEM:

  • -Un quart de litre d’aigua tèbia.
  • -4 o 5 culleradetes d’oli d’oliva.
  • -2 culleradetes de sucre.
  • -2 culleradetes de sal.
  • -450/500 de farina.
  • -1 sobre de llevat de pastisseria super ràpid o 25g de llevat fresc.

S’amassen tots els ingredients fins aconseguir una massa no massa enganxosa, ho posem en un bol i ho tapem amb un drap de cotó durant una hora perquè reposi i creixi.

Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb oli.

Una vegada la massa ha crescut posem la posem damunt el paper vegetal i l’anem estenent i fent forats amb els dits.
Després untem bé la massa amb oli.

Posem la safata , a 50/60º, al forn durant mitja hora i la traiem perquè es refredi.

Posem el forn a escalfar a 200º.

Posem sal grossa damunt la focaccia a mig coure, (opcional : posar-hi herbes).
La posem dins el forn ja calent uns 20 minuts o fins que tingui un bonic color daurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada