dimecres, 21 de juliol de 2010

Avui acabem!

Què us sembla el programa de treball del darrer dia?
  • - Pastís de croissants
  • -"montaditos" de poma i formatge de cabra
  • - foie amb poma caramel·litzat
  • - paquetets de bolets
  • - orelletes salades

Per fer el pastís de croissants hem seguit al peu de la lletra la recepta de la Gemma:
-6 croissants grossos
- 2ous petits
-9 talls de pernil dolç
- 9 talls de formatge
-Llet


Vam untar un motlle desemmotllable amb oli.
Vam obrir els croissants en tres capes ( la Gemma diu pel mig) i vam folrar la base amb el croissant. El vam xopar amb llet. Ara una capa de formatge i una de pernil dolç. Amb una cullera vam escampar l'ou batut per tota la superfície.
Una altra capa de croissant , de formatge, de pernil dolç i l'ou batut per damunt.
Posar-ho al forn a 150º uns 50 minuts.




Els paquetets de bolets, inspirats en una recepta de la Dolorss, els hem fet així:
Hem sofregit uns bolets barrejats ( un pot) amb mitja dotzena de grans d'all i ho hem tallat tot a trossets ben petitets.
Hem tallat la planxa de pasta de full a rectangles, hem posat una cullerada damunt de cada un del farciment, ho hem tapat amb una altra planxa de pasta de full a la que hem fet uns tallets com a decoració. Hem segellat els 4 costats pessigant la massa. A forn mig fins que vegem que està cuit.





Les orelletes salades les hem fet:

- 1 làmina de pasta de full
- 1 llauna d'anxoves
- formatge parmesà ratllat
-Sal grossa
Estenem la làmina de pasta de full i hi posem les anxoves tallades petites i una bona capa de formatge ratllat.
La caragolem fent espiral pels dos costats fins trobar-se les dues parts al mig.
Ho posem una mica al congelador perquè es faci fort i es pugui tallar bé.
Ho tallem, amb un ganivet ben esmolat, a talls d'un centímetre (+ o -)
Les espolsem amb sal grossa, si volem hi posem una mica més de formatge, i a forn mig fins que vegem que estan cuites.


Agafem la poma i la tallem a talls de mig dit de gruixut. L'empolvorem amb sucre i la cremem amb el bufador o la pala de cremar la crema catalana.
Hi posem al damunt un tall de foie una miqueta més petit que el de poma i fem el mateix.

Els montaditos de poma i formatge de cabra els hem fet així:

  • 1làmina de pasta de full
  • poma
  • formatge de cabra
  • sal grossa
  • herbes aromàtiques al gust, en el nostre cas romaní.
Agafem una planxa de pasta de full i la tallem a quadrats.
Al damunt i posem un tall de poma, un de formatge de cabra
Ho espolsem amb sal grossa, unes quantes herbes aromàtiques i al forn fins que vegem que està cuit.



Ens hem fet un fart de treballar però ens ho hem passat bé, han après alguna cosa (això espero), i segurament ens tornarem a trobar ben aviat!





2 comentaris:

  1. Oh! Quina llàstima, m'ho vaig perdre... Però ho faré a casa i us enviaré una foto. Ok? (Bueno, això si surt bè, ;)

    ResponElimina
  2. Espero la teva foto!
    Per cert, com va anar la cuina japonesa?

    PTNTS

    ResponElimina